Vrem sau nu vrem alocația copiilor, în vouchere?

Home/Ce-mi trece prin cap!/Vrem sau nu vrem alocația copiilor, în vouchere?

Întrebând trecătorii din fața unui magazin, dacă sunt sau nu de acord să primească alocația copiilor în vouchere, am primit mai multe răspunsuri.

Unele argumentate iar altele nu.

Doamnă,35 de ani cu 2 copii

Sunt de acord pentru că prea mulți bețivi cheltuie alocația copiilor pe băutură. Sunt și la mine în cartier și îi văd la magazin cum plătește pâinea și berea cu bon de masă”

Doamna 30 de ani cu 1 copil

Să se dea pe vouchere pentru că e plin la păcănele de tați care așteaptă poștașul să-i aducă alocația copiilor și fug în centru, la păcănele.”

Bărbat 27 de ani 1 copil

Problema cheltuirii alocației pe altceva decât pe ce le trebuie copiilor, nu se va stopa nici dacă alocația vine într-un voucher. Sunt atâtea magazine care dau băutura și țigări pe bonurile de masă de exemplu, de ce n-ar da și pe voucher? Nu din prima dar până la urmă vor ceda magazinele și vor da.”

Doamnă 31 de ani cu 1 copil

Eu nu sunt de acord. Pentru că încă sunt magazine care nu dau alimente pe bonuri. Am fost să cumpăr niște carne la un magazin (de pe culoar) dintr-un supermarket și magazinul nu accepta bonuri. Eu bani la mine nu am avut așa că doar m-au încurcat bonurile. Dacă alocația se dă în voucher atunci să fie lege ca orice magazin să accepte acele vouchere. Fie el magazin de detergent sau de alimente sau de mănuși de exemplu.”

Bărbat 36 de ani cu 2 copiilor

Mie îmi este indiferent dar știți că bonurile de masă se și vând? Da, se vând! Dacă ai bonuri de 15 lei îl poți vinde cu 13 lei și îți faci rost de bani. De ce nu credeți că s-ar vinde și voucherele de alocație? Se vând și voucherele de concedii apoi cele de alocații”

Doamna 40 de ani 3 copii

Pe mine cred că m-ar încurca. Mă obligă sa cheltui tot voucherul de 15 lei ( de exemplu) când eu vreau doar sa îmi iau o pâine de 5 lei iar restul să-l țin pentru pâinea de mâine. Așa, trebuie să cumpăr ce nu vreau în acel moment ca să cheltui bonul.”

Bărbat 39 de ani 2 copii

Nu știu ce să zic cu voucherele astea. A cui o fi afacerea asta cu tipărirea de vouchere și bani rulați? Eu prefer bani, că știu să mi gestionez.

Doamna 35 de ani cu 2 copii

Îmi este indiferent cum îmi vine alocația. Eu știu că îi cheltui în casă pentru copii. Sunt bani la comun cu banii noștri din salarii. Dacă alocația vine în vouchere, atunci iau alimente pe ei și din banii noștri plătim facturi. Cel mai bine ar fi să se dubleze alocația că și așa nu ne ajunge.”

Doamna 29 de ani un copil

Nu se va rezolva nimic dacă alocația vine pe voucher. Mereu au fost oameni care au băut banii copiilor. Altele ar trebui să fie soluțiile. Dar nu știu care sunt acelea.”

Bărbat 39 de ani cu 3 copii

Sunt atâtea nevoi pentru copii și care nu se pot achita în vouchere. De exemplu, intrarea la un spectacol pentru copii sau transport școlar. Eu plătesc un abonament de transport pentru fetița mea. Îl pot plăti cu vouchere? ”

Cam așa au răspuns azi oamenii cât timp am stat eu lângă un magazin așteptând pe cineva. Eu nu mai iau alocație, că am copiii mari, dar nici nu aș ști ce să răspund la întrebarea asta. Mă deranjează tare că sunt copii care nu mănâncă pentru că tații și mamele le cheltuie aiurea alocația, dar sunt așa de inventivi oamenii ăia încât găsesc ei o soluție să transforme voucherul în bani.

Bine, poate nu în primele luni pentru că la început toată lumea respectă legea dar apoi….nu se știe. Ce mai pot bănui este că sunt totuși și case unde doar tata e cu băutura din alocația copiilor iar mama, deși este responsabilă și ar face mâncare copiilor, nu poate din cauza tatălui care pretinde banii pentru băutură. În acele case, alocația pe voucher ar ajuta-o pe mamă categoric. Că atunci degeaba mai așteaptă tata alocația că nu o mai poate consuma el.

By | 2020-02-21T11:02:12+00:00 februarie 21st, 2020|Ce-mi trece prin cap!|0 Comments

Leave A Comment