Scrisoare către viitoarele mele nurori

Home/Ce-mi trece prin cap!/Scrisoare către viitoarele mele nurori

Dragile mele!

Știu că la un moment dat o să apăreți în viața mea. O să apăreți cu adevărat doar atunci când băieții mei îmi vor spune: ”Mami, eu cu ea o să ma însor!” Pana atunci, o să fiți doar pe lângă viața mea. Adică, nu vă voi ignora, dar nici nu mă voi implica cu adevărat, decât politicos. Când veți apărea cu adevărat, atunci o să încep sa vă văd! Nu am ce face,  nu am cum ocoli asta, dar vă voi vedea și va voi analiza.

Evident că nu mă voi manifesta, pentru că voi respecta alegerea fiului meu. Dar mi-ar plăcea să știu că știți să faceți cafea. Sunt băutoare de cafea, o beau foarte fierbinte, dar apa să nu ajungă la punctul de fierbere. Știu… dacă ați citit asta, o să spuneți ” no, spune, dragă, ce pretenții are!” Iar eu vă spun că glumeam. Îmi fac singura cafeaua și puțin în pasă de cum face nora cafea. Dar îmi va păsa cu adevărat dacă sentimentele pentru fiul meu sunt cele sincere, corecte și sănătoase.

Îmi va păsa cu adevărat dacă îi veți rămâne sprijin în momentele în care el o poate lua pe arătură. Din experiența mea, vă spun că și femeile și bărbații au momente când o iau pe arătură. Pe arătură, în modul de a decide, pe arătură în implicare, pe arătură în toleranță etc. Atunci, celălalt trebuie să fie ”acolo” și să-l ajute pe celălalt să rămână pe drumul care trebuie.

Să știți că nu-mi plac tutele, adică docilele, care nu ies din cuvântul soțului. Fiii mei se vor plictisi în astfel de situații. Dar să știți că nu-mi plac nici emancipatele false, care cred că femeia este superioară și dacă știe să-și pună soțul la treabă, ele sunt învingătoare. Nu va funcționa pe termen lung. Vă va lăsa să învingeți de tot și o să vă treziți cu un soț amorțit, care nu vă va sprijini, care va comenta orice idee de-a voastră sau care va fi un plafonat și o să vă dezamăgească de la an la an. Pentru că nu așa l-ați cunoscut.

Vă recomand să-mi puneți băieții la treabă, să vă fie de ajutor în casă și în viața voastră, dar cu alte argumente. Să o facă pentru că le transmiteți prin toți porii voștri că va doriți sprijinul lor. Că vă fac fericite și împlinite pentru că el vă este alături. Oare aveți astfel de metode? Dacă nu vă pricepeți, pun eu de cafea și stăm de vorbă.Vă ajut eu să înțelegeți cum să-i luați. Doar sunt băieții mei și știu cum funcționează. Uite, unul din ei a declarat ca ”lui îi place să aibă grijă de o fată.” Nu abuzați de asta. Nu o va mai face dacă tu, dragă noră, nu o să ai grija de el, ci doar îl pui la punct, așa că ești femeie emancipată, în sensul prost și chicios înțeles.

Sa vă spun: Nici băieții mei nu sunt perfecți. Nici ei nu au fost fără de greșeli.Vor mai face. Cu sau fără voia lor. Uneori mi-au stors nervii, alteori am crezut că i-am pierdut, alteori am crezut că mă urăsc. Dar vă pot spune că dacă-i învățați ce este iubirea pentru voi doi, o sa fie bine. Eu nu i-am învățat ce este iubirea pentru soția lui. Nu am avut cum. Nu cred în învățături de sentimente din manual, articole sau rețete. Nu cred în ele. Iubirea pentru voi o vor cunoaște și o vor înțelege doar cu voi alături. Alături și la bine și la greu. Eu sunt mama lor. De fapt, MAMI a lor. Nu i-am putut învăța o altă iubire, decât cea pentru mama lor. Doar această iubire ei o cunosc de la mine.

Dragele mele nurori, o să aveți cel mai mare sprijin din partea mea, dacă știu că îmi iubiți băieții. Dacă îi iubiți, restul se rezolvă. Puțin mă va interesa dacă la voi în casa va fi lună și bec. Puțin mă va interesa dacă ciorba de perișoare are destul orez. Când mă gândesc la primele ciorbe ale mele (o să vă povestesc, dacă stăm la cafea), râd și acum și o să râdeți și voi cu poftă. Puțin o să mă intereseze dacă călcați hainele la dungă! Dar, de fapt, dacă călcați la dungă o să vă rog să mă învățați și pe mine. O să aveți toată susținerea mea dacă voi, ca nurori, nu vă plafonați, nu o să deveniți niște șleampăte, convinse că băieții mei nu o să mai aibă pretenții. O sa mai aibă, nu pentru că sunt băieții mei, ci pentru că soților, în general, le plac și îi stârnește soția care nu este delăsătoare cu ea însăși.

Dragele mele viitoare nurori, nu țin să vă fie bine cu mine. Nu trebuie să ne împrietenim neapărat, deși mi-ar plăcea și mi se pare firesc să vă doriți să fiți aproape de cea care a născut, educat, îngrijit, format, băiatul care vă este soț. Nu vreau diploma, ci aș vrea să înțelegeți că eu, ca soacră, pot fi un sprijin din afară pentru voi. Nu material, ci cu susținere în momentele dificile. Bineînțeles, asta dacă înțeleg că îmi iubiți băiatul și dacă nu vă bateți joc de el. Promit să nu fiu geloasă, atunci când o să observ că, ce am încercat eu acasă să-i determin să facă, nu au făcut, dar o vor face pentru voi. Când o să văd că-și pun hainele frumos în dulap, când o să văd că-și pun șosetele fix unde trebuie sau altele cele din acestea, doar pentru că le cereți voi, o să știu că băieții mei sunt ai voștri.

Atunci o să știu că dragostea voastră pentru ei are o mare influență. O influență mai mare decât am avut-o eu asupra lor. Nu voi fi geloasă și ma voi bucura că voi o să fiți în sufletul băieților mei, mai mult decât am fost eu. Pentru că este firesc, sănătos, trainic și de viitor ca sufletele lor să fie ocupate în cea mai mare parte de voi, dragele mele viitoare nurori. De-abia aștept să apăreți în viața mea! Vă aștept cu cafea. Cu cafea fierbinte, în care apa să nu atingă punctul de fierbere. Oare cum o fi asta? Simplu, eu beau ness și de asta pot controla apa!

By | 2018-06-02T22:57:36+00:00 august 2nd, 2017|Ce-mi trece prin cap!|13 Comments

13 Comments

 1. Alin august 3, 2017 at 5:51 pm - Reply

  No…acum sper sa citească și…viitoarele surori postarea😁

  • Elena Cuceu august 3, 2017 at 6:04 pm - Reply

   Mai grav e daca mi-o citesc baietii mei 🙂

 2. Camelia Fink august 3, 2017 at 6:14 pm - Reply

  Deci…citindu-ți gândurile, cred că mi-aș fi dorit să-mi fii soacră , Elena dragă! 😊 Felicitări și mult succes îți doresc!

  • Elena Cuceu august 3, 2017 at 6:20 pm - Reply

   Sper sa fiu pe placul nurorilor.Inca mai cred in relatii sanatoase si frumoase intre nurori si soacre.

 3. Silviana Simeanu august 3, 2017 at 6:42 pm - Reply

  Ce fericite vor fi viitoarele tale nurori! Si cu siguranta ca si tu vei fi o soacra minunata si inteleapta!

  • Elena Cuceu august 3, 2017 at 6:44 pm - Reply

   Asa sa fie! Atunci la toti o sa ne fie bine 🙂

 4. Iulia august 4, 2017 at 1:09 pm - Reply

  F fain:) bine ar fii ca toate soacrele sa fie ca tine!!!

 5. Iulia august 4, 2017 at 1:10 pm - Reply

  F fain! Bine ar fii ca toate soacrele sa gândească asa!!

  • Elena Cuceu august 4, 2017 at 1:55 pm - Reply

   Pai sa-mi fie si mie bine cu ele 🙂 De ce as fi cutră si rea? 🙂

 6. maria august 10, 2017 at 8:57 pm - Reply

  :)))))) FELICITARI! mica mea scriitoare. Pai….asa o soacra cared ca si-ar dori orice fata cu conditia ca….ele sa fi fost educate de mamele lor tot asa cum ti-ai educat tu baietii.Eu am locuit impreuna cu soacra mea ( Dumnezeu s-o odihneasca in pace! ) si pot sa-ti spun ca….m-am impacat mai bine decat cu mama ( nu-mi jignesc mama caci mi-a dat o educatie de inalta clasa,insa….si acum crede ca trebuie sa fiu corectata dac nu fac asa ca ea!:))) ). Tot ce ai scris tu mai sus…trebuie luat in seama caci…este foarte adevarat absolut tot si mai ales….firesc.Este ca un manual pentru…nurori:))) ♥

  • Elena Cuceu august 10, 2017 at 9:04 pm - Reply

   Daca fata are intelepciune va lua in calcul 🙂

 7. Nora1 februarie 12, 2020 at 1:14 pm - Reply

  Am citit hihi😂 si fix cu cafeaua nu ma am

  • Elena Cuceu februarie 13, 2020 at 11:08 pm - Reply

   Nora1! :)))))

Leave A Comment