Râie versus coronavirus

Home/Ce-mi trece prin cap!/Râie versus coronavirus

E enervant să ne tot spălăm pe mâini și să ne dezinfectăm acum? Este, recunosc. Uneori numai ce m-am spălat pe mâini și iar ajung undeva pentru 10 minute și o iau de la capăt cu spălatul pe mâini și dezinfectat. Parcă numai asta fac toată ziua.

Dar vă întreb. Ați avut vreodată râie? Nu? Dacă nu ați avut, vă explic cum e cu râia și cu dezinfectatul 🙂

Nu mai eram mică, eram deja mai măricică. La ștrand mai mergeam din când în când dar nu prea intram in apă, că nu mă omor după apa pentru că nu știu să înot. Mă duceam la ștrand să fac plajă și în mod special să scap de pielea alba străvezie care a fost la moda acum 100 de ani dar nicidecum în perioada când eu voiam să plac băieților. Și acum mă enervează pielea mea albă și palidă de bolnavă!

Cum ziceam, eu nu prea mă băgam în apă la ștrand dar am trei frați care ar fi făcut foame numai să ajungă la ștrand, în apă. Nu conta dacă aveau renumita pită cu unsoare și o roșie la ei sau nu o aveau, puteau sta la ștrand de la răsăritul soarelui până la apusul lui, chiar și fără mâncare.

No, de la ei am luat râie. Toți cei patru frați ne-am trezit cu râie. De fapt cu scabie în varianta medicală. Maica-mea și rușinată și disperată.

Să ”sterilizezi” seară de seară 4 copii, cu toate acareturile lor, nu era ceva de dragoste. Chiloți, maieu, pijamale, cearșeaf de pat, cearșeaf de acoperit, fața de pernă plus hainele de peste zi. Apoi baie și alifie la toți în fiecare seară/

Asta în contextul când apă caldă aveam o zi da o zi nu.

Asta în contextul în care nu aveam mașină de spălat automată și trebuia să schimbe zilnic așternuturile și hainele noastre care apoi erau fierte într-un cazan mare de tablă.

Îmi era așa de milă de maică-mea de numa- numa. Era și ea destul de furioasă dar o făcea. Nu-și dorea copiii cu râie. O râdea lumea chiar dacă râia era de la ștrandul comunist.

Am stat în casă o săptămână, în plină vară călduroasă și în fiecare seară ne îngropa maică-mea, de-a dreptul, într-o alifie puturoasă.

De abia adormeam de miros și știu că alunecam efectiv pe cearșeaf de la atâta crema. Pardon, era alifie!

Rău a mai fost atunci dar am trecut. Așa că acum, cu spălatul și dezinfectatul pe mâini, e floare la ureche.

By | 2020-03-20T18:58:04+00:00 martie 20th, 2020|Ce-mi trece prin cap!|0 Comments

Leave A Comment