Ne damblagim cu totul sau ne robotizăm?

Home/Ce-mi trece prin cap!/Ne damblagim cu totul sau ne robotizăm?

Într-una din zilele trecute, maică-mea a fost invitată la ziua unei prietene pe care o știe din tinerețile ei și care acum împlinea frumoasa vârstă de 80 de ani. Și pentru că maică-mea nu se poate ocupa prea bine de protocolul unei invitații, m-am oferit să o ajut. Să o ajut în sensul de a-i ambala cadoul în variante mai moderne și de a-i cumpăra o felicitare, în care să scriu ceva drăguț pentru o femeie de 80 de ani.

Nu eram chiar cu inspirația la mine în ziua respectivă, așa că am aplicat soluția rapidă, aia să caut ceva pe google. Pe net-ul care te scoate din toate. De obicei sunt personală când dăruiesc cuiva cuvinte dar în ziua aia nu mi-a mers. Am găsit pe google ceva perfect pentru o persoană care este spre sfârșitul vieții. Nici siropos dar nici prea serios. Era cum trebuie să fie pentru o persoană de 80 de ani.

Bun! Am văzut cele patru versuri potrivite și m-am trezit că mă apuc să iau cu copy paste versurile de pe calculator și să le pun pe felicitarea de lângă calculator. Șoc și groază …..că mi-am dat seama că nu se poate. Ba am avut preț de o secundă o furie, constatând imposibilitatea manevrei. Apoi m-am calmat. Dar mi-a fost ciudă că am avut o asemenea dorință. Mi-a fost ciudă că m-a dresat calculatorul. Mi-a fost ciudă că felicitarea aia nu mi-a mai inspirat firescul de a așterne cuvinte scrise cu mâna.

Apoi am aflat că nu doar mie mi se întâmpla robotizarea asta. Cineva mi-a spus că privea niște fotografii vechi dintr-un album și s-a trezit că încerca să mărească fotografia ca atunci când o mărești pe telefon. S-a trezit că plimba degetele pe fotografia din hârtie ca atunci când ești pe ecranul telefonului manevrând poza.

Fratele meu mi-a spus că se uita la un film, la televizor. La un moment dat nu a auzit o replică. A luat telecomanda televizorului și a vrut să dea filmul înapoi ca să înțeleagă fraza încă o dată. Din nou…soc și groază, că nu mergea. A rămas neputincios cu telecomanda în mână.

Nu știu! Ne damblagim sau ne robotizam? E de bine sau de rău? Chiar nu știu! Nu știu ce lume vine după noi.

By | 2018-11-10T19:40:06+00:00 noiembrie 10th, 2018|Ce-mi trece prin cap!|0 Comments

Leave A Comment