Misiune imposibilă

Home/Ce-mi trece prin cap!/Misiune imposibilă

Mi s-a terminat sulul de folie de aluminiu.  Folie din aia care se folosește în bucătărie la împachetat tot felul. Dar mai aveam una nouă, nouță. Așa ca am luat-o din sertar să împachetez ceva. Mă cam grăbeam și n-am reușit să o desfac. Cu sulurile astea cu folie de aluminiu, e ca loto 6 din 49. Ai noroc sau n-ai noroc. Cum mă grăbeam, n-am avut timp să ma ocup de folie, să-i dau de capete și am lăsat-o de-o parte,  până am avut chef să mă apuc să fac funcțional sulul ăla. Că nu-i simplu să-l faci funcțional dacă n-ai noroc la el. Doamnele cunosc problema, știu sigur.

Așa că azi,  când am simțit că parcă sunt în formă de a mă apuca de el, l-am luat la desfăcut. Întâi cu calm și răbdare. Apoi cu mai mult calm și cu mai multă răbdare, că sulul meu avea un moft. Nu voia să se desprindă cum trebuie ci doar pe fâșii. Și cum vedeam doar fâșii și deloc folie întreagă, mi-am pierdut răbdarea și calmul și m-au apucat toți nervii și toate frustrările. Că te duci să cumperi și pe ăia care le fac, îi doare undeva că tu care o cumperi nu o poți folosi. Și mai știu și ăia de le fac, că pentru 8 lei nu te întorci plină de nervi la magazin, că iar ai cumpărat un sul care nu se desface și să faci scandal. Știu ăia că o lași baltă cu reclamația.

Dar mi-am zis ”musai să reușești, gândește-te că e o chestie existențială”! Am început să pun în aplicare cursurile de dezvoltare personală. ”Hai că poți, hai că vei reuși” Și de câte ori ziceam asta, mai vedeam cum se desprind doar fâșii aiurea. Din nou ”hai că reușești, perseverează, știu că poți” și iar vedeam numai bucățele că de desprins cum trebuie, nici vorbă. Halal teorii care când nu se aplică, nu se aplică. Sulul e cu treaba lui, eu cu nervii mei.

Am luat-o de la capăt. Respiră, trage aer în piept,  ieși puțin cu capul pe geam,  calmează-te și hai din nou lângă nesimțitul de sul de folie de aluminiu. M-am așezat lângă el cu blândețe ca și cu un copil. ”Puiul mamei” trebuie să te rezolv. Încet,  cu grijă,  cu logică și cu înțelepciune. Trag încet, urmăresc să văd unde se duce fâșia, încerc să nu forțez,  încerc să prind un fir, doar doar reușesc să nu mai desprind fâșii,  ci folie întreagă. Degeaba! ”Puiul mamei” e obraznic și neascultător. Doar fâșii și atât.  Eu? Deja sunt ca o mamă isterică.

Am vrut să abandonez dar am ridicat miza. Mă gândeam ”dar dacă de chestia asta depinde viața mea în junglă?”  No bine, am zis! Hai să mai insistăm să nu murim în junglă.  Musai să desfac sulul. Ca să nu mor. Din nou prind capete de fâșii,  le plimb încet pe sul și nu bruschez,  nu care cumva să vina dușmanul și să mă omoare în junglă. N-a mers! Dușmanul m-a omorât. Am murit,  că eu tot fâșii desfaceam de pe sul. Nu folie întreagă.

Plină de nervi mi-am zis ”dar hai încearcă ca și când ai face hand made. Cu drag și cu răbdare. Hai, fă din rahat bici. Hai că din ceva urât poate să iasă ceva frumos. Și iar am încercat. Ca și când ar fi hand made și creez ceva frumos. Și cu dragoste și dăruire am luat sulul din nou la desfăcut. Cu atenție și migală. Și migală m-am făcut eu, folia de aluminiu de pe sul doar în fâșii se desfăcea. N-a mers. Am ratat și hand made-ul.

Ce să mai fac? M-am uitat la sul și era vai mama lui. Fâșii și bucățele. Am încercat măcar să diminuez pagubele. Am bibilit din nou sulul. Mă gândeam că poate,  poate rămâne vreun metru de folie,  după ce am un morman de fâșii lângă. Dar n-am mai rezistat.

L-am mai luat o dată în mână la analizat, am reluat în minte ce metode de incurajare am folosit,  mi-am dat seama că am ratat-o pe aia cu targetul,  adică musai să desfac sulul ca și cum e musai să fac targetul la vânzări iar la faza asta am cedat nervos . Am luat sulul și grămada de fâșii de aluminiu și le-am mototolit, îndoit, presat, etc. numa că nu le-am bătut după care le-am aruncat în fundul coșului de gunoi, cu o reală satisfacție.

Eii, atâția nervi și lugu, lugu, pentru o folie de aluminiu. În concluzie,  uneori în viață trebuie să înțelegi că trebuie să abandonezi ce nu merge dacă ai epuizat toate soluțiile.  Trebuie să înțelegi că  unele acțiuni nu dau roade și să accepți că ”te-a bătut” sau ”te-a făcut” un sul de folie de aluminiu. 🙂 🙂  De data asta un sul de folie  de aluminiu. Altă dată altceva, poate mai important sau mai profund sau mai puțin important sau mai puțin profund. Asta e! Mergi mai departe.

 

 

 

 

By | 2019-02-03T20:12:12+00:00 februarie 3rd, 2019|Ce-mi trece prin cap!|0 Comments

Leave A Comment