Fără violență vă rog

Home/Ce-mi trece prin cap!/Fără violență vă rog

Nu mă uit la televizor. Doar serile îmi caut un film să mă uit până adorm. De regulă, caut filme ușurele pe care să le înțeleg și dacă îl prind de la jumătate. Singura condiție ca să fie un film la care să mă uit seara, este să nu aibă violența și cruzime de oricare ar fi ea. De fapt nu diger violența nici în timpul zilei apăi seara. Așa că mi-am luat telecomanda și am început butonarea după un film, fără să știu pe ce canale umblu.

Prima varianta apărută în ecran.

Văd o înmormântare cu multă lume îmbrăcată în uniforma militară. Îl îngropau pe Leonardo DiCaprio. Mi-am zis că la filmul asta mă uit, că sigur nu-i pe sfârșite, că dacă e cu Leonardo, sigur personajul lui nu moare în film și că ce-am văzut eu e ceva ce încă nu am înțeles din film. Mă uit în continuare. Văd că după înmormântare, din cimitir, un alt personaj se îndrepta spre casă trist. Ajuns în casa trist și abătut era așteptat în casă de un alt bărbat camuflat. Nici una nici două, ăla l-a împușcat rapid în cap. Sângele îi sare pe toată ușa. Mai trec câteva clipe cu muzică înfricoșătoare și gata filmul. A scris sfârșit în timp ce mi-e mi-a rămas în minte sângele ălui împrăștiat peste tot. Totul a durat cinci minute. Am luat țeapă. Am fugit de violență, dar fix peste ea dau exact la sfârșitul filmului.

A doua variantă apărută în ecran.

Dezamăgită și furioasă că am luat țeapă, trec pe alt canal unde găsesc din nou un film început. Mă uit deja mai atentă să văd cam ce fețe au actorii. Nu par violenți, iar muzica nu-i din aia cu suspans. Pare un film de dragoste. Mi-am zis că ăsta-i de mine. Mă așez mai comod în pat și las filmul să curgă. Și merge și merge și fata frumoasă din film, îi făcea lui plăcintă cu rabarbăr și el era fericit. Am văzut și o dimineață frumoasă între ei și începeam să mă relaxez urmând apoi să adorm pe un film de dragoste cu oameni frumoși. Mă mai uit la film și fata asta frumoasa începea să-mi pară ciudată. Nu mai intru în detalii dar de fapt în filmul asta era vorba de un psihopat, care o ținea captivă în casa lui, iar fata era deja traumatizată. Ce mai încoace și încolo, filmul era deja malefic și până să schimb programul, personajul masculin tocmai a tăbărat pe femeie frumoasă, cu o bardă imensă. Evident că m-am enervat și am schimbat din nou programul, că a doua oară n-am mai avut chef să văd sânge împrăștiat peste tot. Am luat din nou țeapă mai mare, pentru că aici mă uitam crezând că văd un film de dragoste.

A treia variantă.

Trec pe alt canal. Pe ecran apare un polițist canadian. Îl recunosc după stilul acela de pălărie. Mi-am zis că trebuie să fie un film ușurel, pentru că încă nu am văzut vreun film sângeros cu polițiști canadieni. Ce să zic! Mi-a trecut repede și de filmul ăsta. Tocmai ce apăruseră niște grupări de huligani care făceau ravagii barbare într-un sat. Tăiau și măcelăreau în jur. M-am lămurit și de filmele cu polițiști canadieni. Să nu mai ai încredere în vreun canal de filme.

Am mai încercat vreo trei canale. Nu am rămas pe niciunul pentru că am apucat să văd pe unul atârnat în lanț, schingiuit de niște brute, pe un altul era un un mormânt din care, pe o muzică sinistră, ieșeau niște aburi, iar pe ultimul canal pe care am mai nimerit, era o grotă din care ieșeau niște monștrii.

M-am dat bătută dar totuși înainte de a închide am prins pe un canal exact sfârșitul unui film, adică se derula pe ecran lista cu actori. Am rămas pe canalul ăla că mi-a plăcut muzica liniștitoare de la sfârșit și am adormit cu gândul că e greu să mai găsești la televizor din sutele de programe, un film care să nu conțină violentă. Știu! Trebuia să citesc dar eu de adormit adorm doar dacă mă uit la televizor.

By | 2018-02-19T21:23:15+00:00 februarie 19th, 2018|Ce-mi trece prin cap!|0 Comments

Leave A Comment