De Crăciun, mâncarea mea preferata a fost portocala.

Home/Ce-mi trece prin cap!/De Crăciun, mâncarea mea preferata a fost portocala.

De Crăciunul acesta am mâncat mai toată ziua doar portocale. Nu mi-a trebuit altceva. Am mai avut eu o dată un Crăciun în care atunci am ”mâncat”doar ceai și antibiotice. De data asta nu a fost așa grav ca atunci. Acum măcar mâncam portocale și i-am putut servi pe alții cu mâncare, deși în gât îmi stăteau toate mirosurile. La Crăciunul acela unde am mâncat doar din cană, am visat în zilele zilele. Visam de la febră, tot felul. Dormeam, zăceam, ”mâncam” un ceai și o pastilă și iar mă puneam la visat. Nu a fost chiar așa rău, visam în neștire și zău că nu e așa rău să visezi zile întregi. Bine, visam și frumos și poate de asta a fost bine.

De Crăciunul acesta am mâncat portocale în toate felurile. Că-mi era iarăși pe invers ceva. Nu știu de la ce, dar nu-mi prea trebuia mai nimic. Așa că am mâncat mai toată ziua portocale. Ba desfăcută feliuță cu feliuță pusă pe farfurie. Ba feliuțe ținute în mână și plimbate prin casă. Ba desfăceam portocala, luam o felie o storceam în gură de zeamă, după care nu mai aveam chef de restul și o aruncam.

Ba mi-am tăiat portocala în jumătate, necurățată și o mâncam răzând cu dinții din ea. Ba o curățam toată fără să o desfac în felii și mușcam din ea ca din măr. Felul acesta de a musca ca din măr, mi se trage din copilărie. Când nu aveam portocale și visam că atunci când o să am multe portocale, o să le mănânc ca pe măr, fără să le mai desfac în feliuțe.

Am mâncat portocala și cu lene și pe fugă. Aveam în bucătărie feliuțe de portocale și mai luam câte una când treceam pe acolo. Am luat feliuțe pe farfurie și mi le-am dus seara în pat la televizor. Am stat pe geam și am mâncat portocală, am stat la povești și mâncam portocală. Am mâncat portocala în fel și chip. Nu știu dacă mai sunt feluri de a mânca fructul ăsta. Mai era într-un fel dar n-am avut chef să spăl storcătorul de fructe după ce o făceam suc. Așa că nu mi-am făcut suc.

Dacă îmi spunea cineva, că pot face Crăciunul, doar dând banii pe portocale, nu îl credeam. Ei uite, puteam să-mi cumpăr doar portocale, că am supraviețuit fără restul. Bine, știam eu că o să-mi pară rău că nu am mâncat niște sarmale când erau gata, dar mi-am zis că nu se face gaură în cer și nici nu pica bursa de pe Wall Street dacă eu mă îndop cu portocale. Chiar? O fi picat bursa?

By | 2018-12-27T18:20:26+00:00 decembrie 27th, 2018|Ce-mi trece prin cap!|0 Comments

Leave A Comment