Bărbații cu cărucioare

Home/Ce-mi trece prin cap!/Bărbații cu cărucioare

Cred că-i știe tot cartierul. Umblă împreună pe la gunoaie și își încarcă cărucioarele cu ce găsesc acolo. Eu nu știu ce caută și după ce răscolesc, dar lumea spune că strâng resturi de mâncare și le-ar da cuiva care crește porci. Nu știu dacă așa este.

Sunt mereu împreună. Mă uit cum împing cărucioarele și le stă perfect pentru niște bărbați. Parcă ar fi două mămici ieșite la plimbare cu copiii lor. Și ăștia doi merg unul lângă altul, povestind sau unul după altul, ca să nu încurce lumea pe trotuar. Par tare responsabili.

Am văzut că se cam opresc la mine pe bancă. Cred că aici la mine fac mereu o pauză după ce își fac tura de gunoaie. Vara din când în când au câteo bere în mână. Acum a avenit frigul și au trecut pe tărie. Beau amândoi așa pe rând câteo gură dintr-o sticlă de plastic, un lichid albastru. Pot jura că au trecut pe spirt medicinal. Știți voi vreo băutură de culoare albastru deschis? Ce au ei în sticla aia, seamănă cu spirtul medicinal îndoit cu apă, ca atunci când faci o frecție cuiva răcit. Sau poate erau și ei răciți azi.

Am încercat să-i aud ce povestesc. Azi nu am înțeles, că unuia gura i se deschidea cam greu. Vorbea înfundat. Celălalt era mai vesel dar nu prea vorbea ci doar râdea. Chiar că se înțelegeau bine. Unu vorbește iar celălalt râde. Asta în timp ce poștesc sticla aia cu zamă albastră, trăgând și dintr-o țigare. Unul, a pomenit ceva de o Daniela. Celălalt nu pricepea nimic și o dădea cu una Roxana.

Nu prea au înțeles niciunul nimic. Nici ăla de o dădea cu Daniela nu înțelegea cine-i Roxana dar nici ăsta cu Roxana nu pricepea de Daniela nimic. S-au plictisit de subiectul asta și s-au hotărât să mai poștească o data sticla aia cu albastru. O țineau într-o sacoșă, în cărucior. Apoi s-au ridicat și așa frumos, unul în spatele celuilalt au plecat în treaba lor. Calmi și liniștiți.

By | 2018-10-28T13:25:12+00:00 octombrie 28th, 2018|Ce-mi trece prin cap!|0 Comments

Leave A Comment